Ingezonden foto's
door familie Van Kesteren
- fotografe: mevrouw Van der Meer (Huizumerlaan)
verder foto's van kruidenier Oudendag uit haar album
De 'Swarte Planke', brug Badweg over de Wirdumervaart.
De foto is genomen in zuidelijke richting. Sjoerd van der Schaaf had een boerenbedrijf links achter de brug en even verderop bij de bocht in de Wirdumervaart was de boerderij van Andringa.
Schaatsers op de Wirdumervaart bij de 'Swarte Planke', brug in Badweg.
Wasserij Rapenburg aan de Hempenserweg en de Wirdumervaart.
Wasserij Rapenburg.
Huizumer dorpskerk.
Huizumer dorpskerk.
Huizumer dorpskerk.
Huizumer dorpskerk gezien over de achtertuinen van de hoofdstraat.

Volgens Huizum-kenner Syb Grijpstra heeft kruidenier Oudendag deze foto gemaakt. Oudendag woonde in het eerste pand net voorbij de brug in de Huizumer dorpsstraat. Grijpstra heeft deze foto zelf ook.
Dorpskerk Huizum met vlag op de toren, gezien over de tuinderijen.
Noordkant kerkhof met op achtergrond het toegangshek naar de kerk en de boerenschuur in Huizum Dorp.
Volgens Arie Nagel was de schuur van Kuperus.
Koeien in het weiland aan de westkant van het Huizumer kerkhof, waar tegenwoordig het Abbingapark is. De koeien hadden nog gewoon hun hoorns. Huizumer Arie Nagel denkt dat het koeien waren van Andringa.
Syb Grijpstra denkt dat ze van Zuiderveld waren.
Wirdumervaart bij Huizum.
Wirdumervaart bij Huizum met rechts de dorpskerk. De hoogste schuur is van Zuiderveld. Een eigenaardig gebouw. De helft aan de oostkant was woning en de helft aan de westkant koestalling. Door de deur boven kwam het hooi naarbinnen, aldus Syb Grijpstra.
1927. Oude Potmarge bij Huizum. Het pad vanaf Huizum Dorp langs het kerkhof en de IJsbaan boog voor de zijsloot rechtsaf in zuidelijke richting naar de Badweg en het Huizumer Zwembad.
Vaart of sloot bij Huizum ?
Vrouw in roeischouw op het water van de Potmarge ten noorden van het dorp Huizum.
Tjalk (skûtsje) in het ijs bij Huizum.
Familie Van der Meer aan het vissen met een bootje in een slootje ten zuiden van het Huizumer kerkhof. Op de achtergrond is het onderkomen van de IJsclub Tjallinga Huizum te zien, daarachter de schoorsteen van de Huizumer stroopfabriek (Everts & Adema) en rechts daarvan het Huizumer Zwembad. Helemaal rechts is de kop-hals-romp-boerderij nog te zien van Kingma aan de Badweg.
Links van de bestuurskamer van de IJsclub Tjallinga Huizum is een glimp van een wit huis te zien. Daar woonde ene Kiestra.
1927. Schapen in een besneeuwd weiland vlak naast de Huizumer IJsbaan. De Huizumer dorpskerk en de bebouwing is op de achtergrond te zien. Het kan zijn, dat de linker hooimijt op de achtergrond dezelfde is als die van de vorige foto.
> naar pagina-2
> naar pagina-2
> naar pagina-3
> naar pagina-4
> naar pagina-3
> naar pagina-4